Saturday 9 October 2010

Martin Margiela

Concept = Idea  ise ve Martin Margiela'nın çalışmaları 'conceptual fashion' olarak nitelendiriliyorsa,  Margiela'nın her tasarımının zeminini bir fikir oluşturmaktadır.E bir tasarımcının görevi fikir üretmekse eğer aslında her tasarımcıdan beklenen de bu denklemde yerini alması değil midir? 
Margiela'yı diğer tasarımcılardan farklı kılan fikirlerinin niteliği belki de.Bu fikirlerden kasıt, moda endüstrisini besleyecek trendler yaratmaktan ziyade,mevcut potansiyellerin kullanıldığı,diğer tasarımcılara ilham verecek,çıtayı yükseltecek,kullanıcılarını heyecanlandıracak nitelikteki fikirlerdir...
Martin Margiela insan vücudunun silüet değişimlerine yönelik denemeler yapmıştır.Özellikle giysilerin omuz bölümleriyle oynadığı, beden kurgusunu analiz eden çalışmaları vardır.
Margiela'yı 'ortalama' bir tasarımcıdan farklı kılan en önemli unsurlardan biri de, malzeme seçimleridir.Malzemeleri kendi bağlamından koparıp, farklı bir bütün oluşturmak için kullandığı 
tasarımla 
vardır.Maison Martin Margiela Artisanal Koleksiyonu bu konsept doğrultusunda tasarlanmış,çeşitli malzemelerin geri dönüşümlü kullanımı sağlanmıştır.

I N N O V A T I V E

I N N O V A T I V E
Issey Mıyake

Jean Paul Gaultier

Hussein Chalayan

Victor & Rolf